Ce este Salariu Net?

SALARIU NET reprezintă veniturile salarile care ne sunt plătite efectiv "în mână", mai exact, suma pe care o vom primi după ce, din salariul brut, se scad contribuțiile sociale și impozitul pe salariu. SALARIU NET ne este plătit în general în bani, dar există şi firme (de exemplu din industria alimentară) care pot oferi salariaţilor lor, sub formă de bonus, şi plăţi în natură de tipul produselor sau serviciilor.

Calculator pentru salariu net

Instrument online de calcul al salariului net plecând de la salariul brut, cu evidențierea taxelor şi impozitelor calculate şi posibilitatea salvării fluturaşului de salarizare în format PDF.

Cum utilizăm?

 • Completăm câmpul Salariu Brut şi apăsăm tasta Enter.
  Dacă dorim să facem unele modificări ale parametrilor de calcul, atunci după ce completăm câmpul Salariu Brut va trebui să parcurgem paşii de mai jos.
 • Avem opţiunea de a completa salariul brut în: Lei, USD sau Euro. Calculele vor fi făcute în lei la cursul de schimb existent în ultima zi a lunii selectate.
 • Selectăm luna şi anul pentru care dorim să facem calculele.
 • Bifăm sau debifăm opţiunea Funcția de bază în acord cu tipul contractului nostru de muncă.
 • Completăm câmpul Persoane în întreținere sau lăsăm valoarea implicită zero.
 • În funcţie de perioada selectată, se va precompleta automat numărul de tichete de masă şi valoarea unui tichet. Dacă cifrele nu corespund, le putem modifica în acord cu situaţia dorită a fi calculată.
 • În cazul în care nu suntem plătitori de impozit pe salar (programator, cercetător, etc), bifăm opţiunea Scutit de impozit
 • Şi, în final, facem click pe butonul Calculează

Ce obţinem?

 • Un raport detaliat al calculului salariului net.
 • Un fluturaş de salarizare în format PDF pe care îl putem descărca sau trimite către o adresă de email.
 • Analize grafice privind componentele salariale.

Vă place utilitarul nostru?

Vă invităm să ne lăsați un review pe următoarele platforme

Cum se calculeaza Salariu Net?

SALARIU NET se calculează lunar plecând de la SALARIU BRUT. În acest sens, se aplică salariului brut formulele de calcul pentru taxele şi impozitele în vigoare în luna respectivă, iar după scăderea din SALARIU BRUT a acestor taxe şi impozite vom obţine SALARIU NET.
La prima vedere calculul pare simplu, dar în practică lucrurile se pot complica destul de mult şi, fără un software specializat, putem uşor ajunge să facem greşeli care ne pot costa în final mult mai mult decât achiziţia unui astfel de software.

0
0
0

Cum se calculeaza Restul de Plată?

Din SALARIU NET, înainte de plata efectivă, se mai pot scădea reţinerile personale ale salariatului cum sunt: rate, CAR, popriri, avansuri primite în cursul lunii, etc. Astfel, salariu efectiv plătit poate fi diferit faţă de SALARIU NET, acesta în general se numeşte REST DE PLATĂ sau SALARIU DE PLATĂ şi această sumă o regăsim pe ultima poziţie din fluturaşul de plată.

Nexus ERP Business Office

Cu ce ne poate ajuta un calculator online pentru salarii?

Ca salariaţii, ne putem face singuri o estimare a veniturilor nete sau, atunci când avem dubii, ne putem verifica corectitudinea fluturaşului de salarizare primit de la angajator.

Ca angajatori, un astfel de instrument, online şi cu un calcul instant, ne este util în special atunci cand facem angajări sau negocieri ale salariilor.