Ce este SALARIU ÎN CONSTRUCŢII?

Salariații din construcții reprezintă o categorie specială deoarece benficiază de o serie de facilități fiscale introduse pentru a stabiliza forţa de muncă din acest domeniu. Mai nou, pentru a ajuta şi dezvolatarea altor industrii au fost oferite aceleaşi facilităţi fiscale şi pentru salariaţii din agricultură şi din ind. alimentară.

Calculator pentru salariu în construcţii, agricultură, ind. alimentară

Instrument online de calcul, specific reglementărilor activităţilor de construcţii, agricultură, ind. alimentară, al salariului net plecând de la salariul brut, cu evidențierea taxelor şi impozitelor calculate şi posibilitatea salvării fluturaşului de salarizare în format PDF.

Cum utilizăm?

 • Completăm câmpul Salariu Brut şi apăsăm tasta Enter.
  Dacă dorim să facem unele modificări ale parametrilor de calcul, atunci după ce completăm câmpul Salariu Brut va trebui să parcurgem paşii de mai jos.
 • Avem opţiunea de a completa salariul brut în: Lei, USD sau Euro. Calculele vor fi făcute în lei la cursul de schimb existent în ultima zi a lunii selectate.
 • Selectăm luna şi anul pentru care dorim să facem calculele.
 • Bifăm sau debifăm opţiunea Funcția de bază în acord cu tipul contractului nostru de muncă.
 • Completăm câmpul Persoane în întreținere sau lăsăm valoarea implicită zero.
 • În funcţie de perioada selectată, se va precompleta automat numărul de tichete de masă şi valoarea unui tichet. Dacă cifrele nu corespund, le putem modifica în acord cu situaţia dorită a fi calculată.
 • În cazul în care nu suntem plătitori de impozit pe salar (programator, cercetător, etc), bifăm opţiunea Scutit de impozit
 • Şi, în final, facem click pe butonul Calculează

Ce obţinem?

 • Un raport detaliat al calculului salariului net.
 • Un fluturaş de salarizare în format PDF pe care îl putem descărca sau trimite către o adresă de email.
 • Analize grafice privind componentele salariale.

Vă place utilitarul nostru?

Vă invităm să ne lăsați un review pe următoarele platforme

Cum se calculează SALARIU ÎN CONSTRUCŢII?

Practic, salariații din construcții au cel mai mare salariu minim pe economie, respectiv 3000 de lei. Aceștia sunt scutiți de la plata contribuției de asigurări de sănătate și de la plata impozitului pe veniturile din salarii. De asemenea, beneficiază si de plata unei cote reduse cu 3,75% la plata contribuției de asigurări sociale (contribuția la pensie), respectiv 21,25%.

0
0
0

Cu ce diferă salariu brut şi net pentru construcţii?

Termenii clasici de SALARIU BRUT si SALARIU NET au aceeași semnificație în construcții ca și în restul domeniilor de activitate, respectiv Salariul brut însemnînd totalitatea veniturilor realizate în cadrul unui loc de muncă, iar Salariu net suma de bani primită în mână.
Modificările vin din facilităţile fiscale oferite activităţii de construcţii, acestea stabilesc un minim al salariului brut de 3000 lei şi modifică algoritmul de calcul al salariului net oferind avantaje semnificative.

Nexus ERP Business Office

Cu ce ne poate ajuta un calculator online pentru salarii?

Ca salariaţii, ne putem face singuri o estimare a veniturilor nete sau, atunci când avem dubii, ne putem verifica corectitudinea fluturaşului de salarizare primit de la angajator.

Ca angajatori, un astfel de instrument, online şi cu un calcul instant, ne este util în special atunci cand facem angajări sau negocieri ale salariilor.