Ce este SALARIU BRUT?

SALARIU BRUT este suma veniturilor salariale lunare realizate ca şi contravaloare a muncii prestate în cadrul unui loc de muncă. Acest venit salarial brut este reglementat între salariat şi angajator prin contractul individual de munca (SALARIU NEGOCIAT, sporuri, bonusuri, etc).

Calculator pentru salariu brut (calcul invers)

Instrument online de calcul al salariului brut plecând de la salariul net, cu evidențierea taxelor şi impozitelor calculate şi posibilitatea salvării fluturaşului de salarizare în format PDF.

Cum utilizăm?

 • Completăm câmpul Salariu Net şi apăsăm tasta Enter.
  Dacă dorim să facem unele modificări ale parametrilor de calcul, atunci după ce completăm câmpul Salariu Net va trebui să parcurgem paşii de mai jos.
 • Avem opţiunea de a completa salariul net în: Lei, USD sau Euro. Calculele vor fi făcute în lei la cursul de schimb existent în ultima zi a lunii selectate.
 • Selectăm luna şi anul pentru care dorim să facem calculele.
 • Bifăm sau debifăm opţiunea Funcția de bază în acord cu tipul contractului nostru de muncă.
 • Completăm câmpul Persoane în întreținere sau lăsăm valoarea implicită zero.
 • În funcţie de perioada selectată, se va precompleta automat numărul de tichete de masă şi valoarea unui tichet. Dacă cifrele nu corespund, le putem modifica în acord cu situaţia dorită a fi calculată.
 • În cazul în care nu suntem plătitori de impozit pe salar (programator, cercetător, etc), bifăm opţiunea Scutit de impozit
 • Şi, în final, facem click pe butonul Calculează

Ce obţinem?

 • Un raport detaliat al calculului salariului net.
 • Un fluturaş de salarizare în format PDF pe care îl putem descărca sau trimite către o adresă de email.
 • Analize grafice privind componentele salariale.

Vă place utilitarul nostru?

Vă invităm să ne lăsați un review pe următoarele platforme

Cum se calculează SALARIU BRUT?

Aşa numitul CALCUL INVERS pleacă de la SALARIU NET, ţine cont de deduceri şi calculează în primul rând impozitul pe salariu și contribuțiile sociale, apoi adună toate aceste sume pentru a obţine SALARIU BRUT.

0
0
0

Din ce este compus SALARIU BRUT?

Există mai multe metode de calcul a veniturilor brute (regie, acord individual, acord echipă, etc), dar toate au ca punct comun Contractul de muncă şi în special SALARIU NEGOCIAT. În funcţiile de orele lucrate, normele realizate, coeficientul de realizare a fondului de salarii vom obţine SALARIU REALIZAT, la care se pot adăugă în funcţie de specificul activităţii: sporuri salariale, premii, comisioane, beneficii în natură, etc.

Nexus ERP Business Office

Cu ce ne poate ajuta un calculator online pentru salarii?

Ca salariaţii, ne putem face singuri o estimare a veniturilor nete sau, atunci când avem dubii, ne putem verifica corectitudinea fluturaşului de salarizare primit de la angajator.

Ca angajatori, un astfel de instrument, online şi cu un calcul instant, ne este util în special atunci cand facem angajări sau negocieri ale salariilor.