Factura risturn in interfata de benzinarie

In aplicatia Xecutive.Retail, in interfata de benzinarie, s-a introdus posibilitatea de a finaliza bonul cu modalitatea speciala factura risturn.

Factura risturn se efectueaza pentru a acorda discount integral la produsele de carburant, spre exemplu in cadrul unei promotii de fidelizare a clientilor.

Factura risturn se poate efectua in urmatoarele conditii:
- este stabilit produsul de risturn in pagina "Setari avansate" la setarea "Cod extern produs factura risturn"
- este stabilit contul de bunuri si servicii pentru produsul de risturn in pagina "Conturi" la setarea "Cont produs factura risturn"
- este stabilit carnetul pentru facturi in pagina "Carnete"
- este setat client pe bonul fiscal
- este setat delegat pe bonul fiscal
- bonul fiscal contine un singur produs carburant (codul extern incepe cu textul "OIL")

In interfata de incasare, in urma selectiei platii cu factura risturn, apare interfata de selectie a masinii client.
Dupa selectia masinii client se revine in interfata de incasare si se apasa butonul "Validare bon" pentru a finaliza incasarea cu factura risturn.

In momentul validarii bonului, se creeaza un bon in modulul Retail din back-office pentru care se listeaza un bon nefiscal la casa de marcat si/sau imprimanta si o factura de client care contine produsul de carburant si produsul de risturn cu pretul egal cu valoarea produsului de carburant si cantitate -1, astfel incat factura creata va avea valoare 0.

Factura de risturn creata poate fi listata din interfata de document nou prin click pe itemul "Listare factura". Masina de client stabilita se afiseaza la "Nr transport" in sectiunea informatiilor delegatului.