Pentru a degreva baza de date de anumite operații blocante și pentru un răspuns mai rapid în comunicarea cu dispozitivele externe de tip Casă de marcat, POS bancar, Imprimantă sau Cântar checkout, aplicația Nexus Print va fi inlocuită începând cu versiunea 23 de serviciul Nexus Device Service.

Acesta se instalează, ca și Nexus Print, pe calculatoarele la care sunt conectate fizic dispozitive menționate anterior. Serviciul nu are nevoie de conexiune la bază de date dar necesită specificarea, în fișierul NexusDeviceService.ini, a unui port TCP liber prin care celelalte aplicații îl vor accesa utilizand protocolul http sau https.
Exemplu:
port-http=55330
port-https=
certificat=

Pentru utilizarea acestuia din aplicația Nexus Easy Retail, este necesară specificarea adresei unde s-a instalat serviciul Nexus Device în aplicația Nexus, în modulul "Pos-uri", pe fiecare pos de vânzare în parte, în câmpul "Adresa serviciu Nexus Device". Adresa serviciului trebuie sa fie de forma ip:port. Pentru instalarea locală se specifică localhost:port. În cazul în care se dorește utilizarea unui protocol securizat de comunicare este necesară specificarea completă a adresei serviciului, spre exemplu https://ip:port.

În cazul în care un bon fiscal nu s-a tipărit cu succes din aplicatia Nexus Easy Retail, atunci utilizatorul va putea să îl retipărească imediat după tiparirea cu eroare, sau ulterior din fereastra de căutare a unui bon după id. Pentru a urmări bonurile care nu au fost tipărite, s-a introdus câmpul "In printare" în modulul "Bonuri fiscale" din aplicatia Nexus ERP, atât în fereastra de vizualizare a datelor cât și în cea de editare a unui bon.

La data de 19 Decembrie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Utilizare serviciu Nexus Device Service din aplicația Nexus Easy Retail prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Easy Retail.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.1. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.1 | Nexus Media