Am creat un nou tip de functii customizate: Interogare date prin Nexus API in variantele standard si inline.
Scopul acestor functii este de a extinde posibilitatile oferite de metodele de citire ale Nexus API dincolo de apelurile oferite si documentate de Nexus Media.
Practic, orice informatie din baza de date poate fi accesata prin crearea unei astfel de functii, avand control deplin asupra structurii, filtrelor si ordonarii setului de date returnat.
Dupa crearea, cu succes, a functiei in Nexus ERP se obtine ID-ul acesteia din partea de jos a ferestrei de editare (numarul evidentiat cu rosu in imagine).

Apelul catre serviciul API este de forma: http://{ip}:{port}/api/v3/read/customfn
Acesta primeste un text in format JSON de forma:
{
"id_functie": 37118,
"parametri": {
"pl_client": 1,
"id_client": 271659
}
}
unde:
[id_functie] este camp obligatoriu si reprezinta ID-ului functiei customizate.
[parametri] este camp optional si reprezinta lista parametrilor pe care doriti sa-i folositi ca informatie de intrare in codul functiei.

Exemplul prezentat in imagine este o functie pentru citirea facturilor aflate in sold la data curenta, pentru un anumit client primit ca parametru (partenerul cu ID = 271659). Se poate observa cum este interpretat textul JSON cu parametri si cum informatiile obtinute sunt utilizate pentru filtrarea setului de date.

La data de 8 Februarie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Tip nou de functie customizata: Interogare date prin Nexus API prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Functii customizate.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.3.47. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.3.47 | Nexus Media