Începând cu data de 30.11.2023, conform HG 1074/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 955/06.10.2021, sistemul administrat de către RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. devine activ.

Cum funcționează?
Concret, SGR funcționează în felul următor: consumatorul va plăti o garanție de 0,50 RON în momentul achiziționării unei băuturi de la un comerciant.
După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă în oricare dintre punctele de returnare organizate de comercianți.
În schimbul ambalajului, acesta va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, sub formă de cash, voucher sau transfer bancar.
Ce este foarte important de reținut: nu este necesară prezentarea bonului fiscal și nici ca respectivul produs sa fi fost cumpărat din locația respectiva.
Odată recepționate ambalajele în punctele de returnare, acestea vor fi preluate de către administratorul SGR (SC RETURO SISTEM DE GARANTIE SA). Comerciantul are obligația de a păstra ambalajele SGR returnate separat de alte ambalaje/deseuri ce nu fac parte din SGR.

SGR in Nexus ERP
Sistemul RetuRO-SGR a fost implementat în Nexus ERP, ajutând astfel la o gestionare eficientă a ambalajelor SGR în relația cu furnizorii și clienții companiilor. Având în vedere că, pentru o perioadă limitată, un articol poate exista în stoc atât cu ambalaj SGR, cât și cu ambalaj nereturnabil, diferențierea acestora se face prin numărul de lot.
Click aici pentru detalii cu privire la modalitatea de operare in Nexus ERP.

La data de 12 Ianuarie 2024 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Sistemul RetuRO-SGR in Nexus ERP prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Bunuri si servicii - Articole.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.20. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.20 | Nexus Media