Pentru acordarea de subventii conform Art. 1 alin. (4) din OUG 132/2020 si Lege 158/2021– cu privire la reducerea timpului munca (Kurzarbeit) in Nexus Salarii procedam astfel:

1. Se adauga pe contractul de munca subventia Procedura acordare sume prevazute de Art. 1 alin. (4) din OUG 132/2020 - reducere timp munca, cu specificare perioada de acordare, nr si data decizie;

2. Se adauga un nou Bon lucru pe o formatie creata in acest sens (de ex REDUCERE TIMP MUNCA)

3. Se adauga sporul Indemnizatie OUG 132 in pagina Sporuri, cu legatura la Formatia REDUCERE TIMP MUNCA. Verificati inainte daca este formula de mai jos. Daca nu exista, ori o copiati de mai jos, ori dati pe spor Formula implicita. Atentie! Codul sporului trebuie sa fie O132!

Conform Legii 58 din 2021 valoarea sporului Indemnizatie OUG 132 reprezinta 75% din salariul de baza brut lunar conform contractului de munca aferent orelor de reducere a programului de lucru.

Formula calcul spor OUG 132/2020 conform Legii 58 din 2021

IF @pt_co = 0
SELECT @ret_val = CASE WHEN ISNULL(o.ore,0) >0 AND n.norma_perioada > 0 THEN ROUND((b.sal_neg * ((ISNULL(o.ore,0) * 1.0) / n.norma_perioada)) * 0.75, 0) ELSE 0 END,
@ret_ore = ISNULL(o.ore, 0),
@ret_proc = 75
FROM blc_linii s
INNER JOIN blc b ON s.anluna = b.anluna AND s.pl_blc=b.pct_lcr AND s.id_blc=b.id
CROSS APPLY dbo.sal_CM_info_ore(b.anluna, b.pct_lcr, b.id) n
LEFT JOIN (
SELECT p.anluna, p.pl_blc, p.id_blc, COUNT(DISTINCT p.data) AS zile, SUM(p.ore) AS ore
FROM Sal_Pontaj p
INNER JOIN Sal_Pontaj_NomOre n ON p.tip = n.id
WHERE n.simbol='RT' AND p.anluna=@anluna AND p.pl_blc=@pl_blc AND p.id_blc=@id_blc
GROUP BY p.anluna, p.pl_blc, p.id_blc
) o ON s.anluna=o.anluna AND s.pl_blc=o.pl_blc AND s.id_blc=o.id_blc
WHERE s.anluna=@anluna AND s.pct_lcr=@pl_sp AND s.id=@id_sp
ELSE
SELECT @ret_val = 0,
@ret_ore = 0,
@ret_proc = 0
FROM blc_linii s
INNER JOIN blc b ON s.pl_blc=b.pct_lcr AND s.id_blc=b.id
WHERE s.anluna=@anluna AND s.pct_lcr=@pl_sp AND s.id=@id_sp

4. Se opereaza in Pontaje orele conform timpului redus. De exemplu daca reducem de la 8 ore la 3 ore timpul de lucru, vom opera astfel: in zilele in care se reduce timpul, veti opera 3 ore de tip regie pe formatia principala din contract si 5 ore de tip Reducere timp munca pe formatia REDUCERE TIMP MUNCA.

5. Apelam comanda Sincronizare si Calcul -> Lichidari multiple.

6. Calculam salariile

7. Apelam asistentul de generare documente online pentru platforma aici.gov.ro (din cadrul comenzii Asistenti).

Obligatoriu:
1. Se lucreaza cu bonuri de lucru diferite
2. Se lucreaza cu chenzine multiple


La data de 15 Aprilie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Reducere timp munca conform Lege 58/2021(Kurzarbeit) prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Salarii.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.7. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.7 | Nexus Media