Am implementat în aplicația NexusRetail (v.19.18.) vânzarea produselor cu ambalaj returnabil și returul ulterior al ambalajelor (v.19.18.)
Luăm ca exemplu produsul "Bere Carlsberg" și ambalajul "Garanție Carlsberg".

Pentru ambalaj, pașii de urmat sunt:
1. Definim un ambalaj (Garanție Carlsberg) în nomenclatorul de produse cu "Tip produs": Produs utilizat ca ambalaj, "Tip articol" : Ambalaj returnabil și "% TVA ieșire/intrare": 0%
2. În pagina "Produse ambalate" asociem produsele pentru care este utilizat ca ambalaj (Bere Carlsberg)
3. Setăm contul prioritar pentru clasa ambalajului. (ex 381 - Ambalaje) (se utilizează pentru a înregistra linia de bon pe contul prioritar specificat)
4. Punem în lista de preț produsul utilizat ca ambalaj (0.5)

La vânzare, în aplicația NexusRetail căutăm produsul pentru vânzare (ex "Bere Carlsberg"). Acesta se va adăuga pe bonul fiscal cu denumirea concatenată cu "(+G)", simbolizând faptul că produsul are asociat ambalaj cu garanție, și prețul majorat cu valoarea garanției (+ cantitate * 0.5).

După validarea documentului, vom putea regăsi atât pe bonul fiscal din backoffice cât și pe bonul fiscal tipărit ambalajul-garanție ca linie separată.

Returnarea ambalajului (Garanție Carlsberg) se va opera ca orice retur de produs, închizându-se bonul cu factură și dispoziție de plată.

| v.19.18 | Nexus Media