În urma implementării de către ANAF a unei pagini de verificare a înregistrării operatorilor economici în Registrul RO e-Factura, am creat posibilitatea de a prelua această informație în aplicatia NexusERP (v.22.9.202) în cadrul modulelor Parteneri și Societăți.
Astfel, de pe pagina de editare a unui partener (persoana juridică), respectiv a unei societăți, dacă se apasă pe butonul din dreaptul codului fiscal, cu globul pământesc, se va deschide fereastra de verificare a codului fiscal în diferite registre. Aici s-a pus la dispoziție butonul "Registru e-Factura" care va încărca pagina de la ANAF pentru verificarea înregistrării operatorilor economici în Registrul RO e-Factura. Pentru a facilita verificarea, aplicația va autocompleta codul fiscal automat, urmând ca utilizatorul să completeze manual codul de validare afișat în imagine și să apese butonul "Caută". Dupa căutare se va afișa starea operatorului economic în raport cu Registrul RO e-Factura, respectiv faptul că acesta figurează ca fiind înregistrat (și data înregistrării) sau nu.

La apelarea butonului "Preluare date" din aceeași fereastră, se va prelua informația returnată, în câmpul "Dată înregistrare în Registrul RO e-Factura" din pagina Detalii pentru modulul Parteneri, respectiv din Date fiscale pentru modulul Societăți.


La data de 13 Iulie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate verificare stare operatori economici în Registrul RO e-Factura prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Parteneri.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.9. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.9.204 | Nexus Media