În urma punerii la dispoziție de către ANAF a unei liste cu entitățile publice, am creat posibilitatea de a prelua calitatea de bugetar a partenerilor în aplicatia NexusERP (v.22.16), din cadrul modulului "Parteneri".

Astfel, de pe pagina de editare a unui partener (persoana juridică), dacă se apasă pe butonul din dreaptul codului fiscal, cel cu ?, se va verifica existența codului fiscal în lista de entități publice. În cazul în care acesta se regăsește în listă, atunci i se va asocia automat partenerului calitatea de bugetar.

Această verificare se realizează și în bloc, pentru toți partenerii, în cadrul asistentului "Verificare parteneri pe ANAF". În cazul în care partenerul figurează în lista entităților publice, dar nu are calitate de bugetar în nomenclator, atunci se va evidenția acest lucru în coloana "Detalii diferente". Suplimentar, utilizatorul poate verifica starea actuală a partenerilor în nomenclator, prin afișarea coloanei "Bugetar". La apelarea butonului "Salvez", odată cu restul informațiilor care se înregistau până acum pe partener, se va prelua și calitatea de bugetar.

Atenție! În cazul în care partenerul a fost marcat manual ca fiind bugetar, dar acesta nu figurează în lista instituțiilor publice pusă la dispoziție de ANAF, aplicația nu îi va elimina calitatea de "Bugetar".

La data de 11 Octombrie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate verificare calitate de instituție bugetară a partenerilor prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Parteneri.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.16. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.16 | Nexus Media