Am introdus posibilitatea de automatizare a procedurii de trimitere la ANAF a solicitarilor SPV pentru e-Factura și e-Transport prin intermediul serviciului RoboNexy (v.22.9.78).

Pentru a realiza acest lucru am adăugat în fereastra de editare a dosarelor contabile din cadrul modulului "Optiuni dosare contabile", câmpurile:
- Trimitere automată solicitări e-Factura (implicit debifat);
- Întârziere trimitere automată solicitări e-Factura (ore) (se activează doar dacă este bifată trimiterea automată a solicitarilor e-Factura). Se completează cu numărul de ore de întârziere a trimiterii solicitărilor aferente e-Factura în mod automat la ANAF.
- Trimitere automată solicitari e-Transport (implicit debifat);
- Întarziere trimitere automată solicitari e-Transport (ore) (se activează doar dacă este bifată trimiterea automată a solicitarilor e-Transport). Se completează cu numarul de ore de întârziere a trimiterii solicitărilor aferente e-Transport în mod automat la ANAF.

Astfel, daca pentru un dosar contabil avem setată trimiterea automată a solicitarilor și am selectat în lista de utilizatorii specificați pentru e-Factura, respectiv e-Transport cel puțin un utilizator căruia i-am obținut un token de acces cu protocolul OAuth 2.0, atunci la un interval de 1 minut serviciul RoboNexy va trimite la ANAF toate solicitarile netrimise până la momentul respectiv, aferente dosarului contabil.

Se recomandă completarea numărului de ore pentru întârziere în cazul în NU dorim sa trimitem solicitarile la ANAF imediat dupa validare documentelor, ci dorim să avem posibilitatea de a aduce modificari documentelor emise în intervalul de timp menționat.

De asemena trebuie avut în vedere faptul că pentru trimiterea automată a solicitarilor nu se ține cont și de opțiunea "Nr. ore întârziere trimitere facturi la ANAF" din cadrul modulului "Solicitari SPV ANAF", aceasta având efect doar la trimiterea în bloc, din cadrul asistenților de trimitere a solicitarilor.

Atentie!
Clienții aplicațiilor software Nexus care NU dețin cel putin o licență NexusERP, nu vor putea trimite în mod automat solicitarile prin intermediul serviciului RoboNexy.

La data de 4 Iulie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate trimitere automata solicitari e-Factura si e-Transport la ANAF prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Solicitari SPV ANAF.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.9.78. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.9.78 | Nexus Media