Începând cu versiunea 23.1 în aplicațiile NexusERP și Nexus Online SFA am inclus posibilitatea de creare și facturare a comenzilor utilizând unitatea de măsură secundară.
În aplicația NexusERP, în modulul Comenzi de la clienți, la adăugarea articolelor se poate specifica atât unitatea de măsură principală cât și unitatea de măsură secundară.
Dacă articolul are bifată opțiunea Produs valoric pe UM secundară, cele două câmpuri se vor calcula unul în funcție de celălalt, ținând cont de factorul de conversie.
În modulul Facturi clienți, la adăgarea din Comandă se pot completa cele două unități de măsura. De asemenea, s-a modificat și fereastra Selecție manuală din stoc.
Aplicația Nexus Online SFA, s-a modificat astfel încât la adăugarea unui produs pe comandă, să putem seta si cantitatea în UM2, dacă produsul permite. Adăugarea se va putea realiza doar din fereastra detaliată, la click pe produs, iar cele două cantități sunt calculate una în funcție de cealalta luând în considerare și factorul de conversie.

La data de 9 Ianuarie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate operare și facturare comandă în unitatea de măsură suplimentară prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi clienti.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.2. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.2 | Nexus Media