Pentru a veni in ajutorul clienților, am adăugat în aplicația NexusERP (v.22.10.170), în cadrul modulului "Facturi clienti", un asistent nou, "Generare solicitari SPV ANAF pentru sistemul RO e-Factura".

Prin intermediul acestuia se pot genera solicitări SPV ANAF pentru facturile de client din luna curentă care au fost deja validate, dar care nu au avut solicitari generate în modulul Solicitari SPV ANAF. Aceasta se poate întampla în situația în care anterior validării facturii, aceasta nu întrunea toate condițiile necesare transmiterii ei în mod electronic, prin sistemul RO e-Factura, însa la momentul apelării asistentului întrunește cel puțin una (spre exemplu ulterior validarii facturii au fost completate codurile NC 8 pe articolele de pe factură).

Utilizatorul poate selecta una sau mai multe facturi, urmând ca la apelarea butonului de generare să fie create în mod automat solicitari în modulul "Solicitari SPV ANAF", fără a fi necesară devalidarea și validarea facturilor manual.

Din cadrul acestui asistent se poate lista și un raport rapid cu facturile care au fost identificate ca fiind eligibile pentru generarea solicitarilor SPV.

La data de 1 August 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate generare solicitari SPV ANAF pentru facturile de client deja validate, care nu au generate solicitari pentru sistemul RO e-Factura prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi clienti.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.10. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.10.170 | Nexus Media