În urma implementării de către ANAF a unui api de verificare a numărului de înregistrare în scopuri de TVA pentru tranzacții transfrontaliere în UE, am creat posibilitatea de a prelua informațiile returnate în aplicatia NexusERP (v.22.11.173) în cadrul modulului "Parteneri".

În nomenclatorul de parteneri, la adăugarea/editarea unui partener nou aflat într-o țară membră UE, dacă se apasă butonul "?" din dreptul codului fiscal, se vor prelua în mod automat denumirea partenerului și adresa acestuia în cazul în care codul de TVA este unul valid.

În cazul în care la verificarea în Vies se primește răspuns "Cod tva invalid", înseamnă că numărul de identificare în scopuri de TVA pe care doriți să-l verificati nu există, nu a fost activat pentru tranzacțiile în interiorul UE sau înregistrarea nu este încă finalizată (unele țări ale UE impun o înregistrare separată pentru tranzacțiile efectuate în interiorul UE).

La data de 18 August 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate de verificare pe ? a numărului de TVA (VIES) și de actualizare a informațiilor de pe un partener din UE prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi furnizori.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.10. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.11.173 | Nexus Media