Pentru creșterea productivității și a eficienței activităților zilnice ale utilizatorilor, am introdus posibilitatea de automatizare a procedurii de descărcare de la ANAF a mesajelor SPV pentru e-Factura și e-Transport prin intermediul serviciului RoboNexy (v.23.19).

Pentru a realiza acest lucru am adăugat în fereastra de editare a dosarelor contabile din cadrul modulului "Optiuni dosare contabile" din aplicatia Nexus ERP, câmpurile:
- Descărcare automată mesaje e-Factura (implicit bifat);
- Interval descărcare automată mesaje e-Factura (min) (implicit 60 minute, se activează doar dacă este este bifată descarcarea automată a mesajelor aferente e-Factura). Se completează cu frecvența de descărcare a mesajelor aferente e-Factura în mod automat de la ANAF;
- Descărcare automată mesaje e-Transport (implicit bifat);
- Interval descărcare automată mesaje e-Transport (min) (implicit 60 minute, se activează doar dacă este bifată descarcarea automată a mesajelor aferente e-Transport). Se completează cu frecvența de descărcare a mesajelor aferente e-Transport în mod automat de la ANAF.

Astfel, dacă pentru un dosar contabil avem setată descărcarea automată a mesajelor și avem în lista de utilizatori specificați pentru e-Factura, respectiv e-Transport cel puțin un utilizator căruia i-am obținut un token de acces cu protocolul OAuth 2.0, atunci la intervalele menționate mai sus (implicit la 60 minute), serviciul RoboNexy va încerca descărcarea de la ANAF a mesajelor noi apărute după ultima descărcare, aferente respectivului dosar contabil.

Atentie!
Clienții aplicațiilor software Nexus care NU dețin cel putin o licență NexusERP, nu vor putea descarca în mod automat mesajele prin intermediul serviciului RoboNexy.

La data de 28 Septembrie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate descărcare automată din SPV a mesajelor aferente e-Factura și e-Transport prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.19. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.19 | Nexus Media