Pentru a facilita generarea și tipărirea documentelor adiționale bonurilor fiscale, am adăugat în meniul aplicației NexusEasyRetail, un buton nou, "Tranzactii".
În cadrul paginii de tranzacții vor fi afișate în primă fază toate bonurile fiscale operate pe data contabilă si zet-ul curent, cu posibilitatea de căutare ulterioară a unui bon de interes, după id, sau după număr de bon.

Pentru a identifica bonul trebuie să introduceți id-ul sau numărul bonului şi punctul de lucru al acestuia și să apăsați butonul "Caută bon". Dacă punctul de lucru este 1, se poate omite specificarea lui (De exemplu: 5689.1 sau 5689). Id-ul şi punctul de lucru al bonului se regăsește imprimat, numeric, pe bon dar și sub forma de cod de bare, în cazul în care este setată opțiunea "Tiparire cod de bare pe bonul fiscal" pe aparatul de marcat fiscal pe care acesta a fost tipărit. Id-ul si numărul se pot prelua și din documentul din baza de date, din modulul bonuri fiscale, dacă nu mai avem bonul fiscal în format fizic, dar cunoaștem alte detalii ale acestuia pentru a-l identifica.
Căutarea după numărul de bon se realizează ținând cont și de opțiunea din modulul POS-uri, "Nr. zile cautare bonuri" (implicit 1, maxim 30)

În cazul în care bonul pe care ne-am pozitionat are specificat client și/sau delegat, acestea vor fi preluate în partea de date factură, cu posibilitatea de modificare. Acestea vor fi utilizate la emiterea facturii, nemaifiind disponibile apoi pentru modificare.

În pagină de tranzacții utilizatorul are posibilitatea să:
- retrimită bonul la casa de marcat. Nu se recomandă în cazul în care bonul a fost tipărit anterior!!! Utilizatorul va putea retipări și un bon operat pe un zet anterior, însă nu se recomandă decât în cazuri excepționale acest lucru.
- trimită la casa de marcat o copie nefiscală a bonului fiscal căutat;
- trimită dispoziția de livrare asociată bonului fiscal la imprimanta text setată pe POS;
- trimită la imprimantă comanda asociată unui bon ce constituie avansul unei comenzi. Se ține cont de opțiunea "Mod listare comanda client" (Text/Grafic) și imprimanta setată pentru format Text/Grafic de pe POS.
- trimită la imprimantă Text/Grafic avizul asociat bonului, în functie de setarea "Tip factura si aviz" de pe POS.
- emită și să tipărească factura aferentă bonului. În cazul în care factura a fost deja generată, butonul va avea doar functie de tipărire la imprimanta Text/Grafic, în functie de setarea "Tip factura si aviz".

Funcționalitatea va fi disponibilă începând cu versiunea 23.4.37

La data de 16 Ianuarie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Pagină de tranzacții în aplicația Nexus Easy Retail prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Easy Retail.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 24.4.37. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.24.4.37 | Nexus Media