În contextul obligativității utilizării pe scară largă a sistemului RO e-Factura, marii retaileri își doresc automatizarea proceselor de preluare cât mai mult, astfel că, solicită partenerilor informații suplimentare în facturile transmise. Pentru a asigura funcționarea procesului de înregistrare automată, pe lângă elementele obligatorii definite pe portatul RO e-Factura, solicită a fi completate câmpuri suplimentare (diferă de la retailer la retailer) precum:
- Referința contractului;
- Referința comenzii;
- Referința avizului;
- Referința la o factură anterioară;
- GLN-ul adresei de livrare/sediu;
- Identificatorul de articol al retailerului;
- Identificatorul standard de articol;
- Formatul tiparibil al facturii (PDF/PNG/JPEG);
- Numarul de lot al produsului (dacă este cazul);
- Data de expirare a produsului (dacă este cazul);
- Alte codificări interne solicitate de către retailer.

Având în vedere solicitările primite dar și contextul în care mulți dintre clienții Nexus au contracte încheiate cu marii jucători de pe piața retail din Romania (METRO, KAUFLAND, SELGROS, DEDEMAN, MEGA IMAGE, PROFI etc). am creat un mod simplu și intuitiv de configurare și trimitere a facturii in format electronic conform schemelor solicitate.
Transmiterea documentelor în formatul solicitat de către fiecare comerciant se va realiza prin utilizarea modulului Mesaje EDI din aplicatia Nexus ERP. În funcție de numărul de retaileri cu care aveți un contract incheiat, va trebui să achiziționați mesaje EDI prin intermediul licentei NEXUS EDI.
Începând cu versiunea de sistem 24.6, formatul solicitat de retailerul PROFI funcționeză implicit din sistem, fiind necesare doar configurările ce tin de produse și adrese de livrare.

Disponibile spre configurare in Nexus ERP:
- PROFI – trimitere standard, la fel ca celelalte facturi.
- Selgros – trimitere standard, la fel ca celelalte facturi.
- Directia Silvica - prin mesaj EDI;
- Mega Image - prin mesaj EDI;
- Kaufland - prin mesaj EDI;
- Metro - prin mesaj EDI;





La data de 8 Mai 2024 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Formate personalizate de trimitere facturi în sistemul RO e-Factura pentru marii retaileri prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Mesaje EDI.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 24.6. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.24.6 | Nexus Media