Conform art. 49 din Ordonanța urgență nr. 19 din 14 februarie 2020, persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării acestei metode.
Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Acest cod este generat automat de soluția informatică funcțională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.
Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligația de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptățite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării. Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 ordonanța de urgență.
Colectarea on-line a înregistrărilor individuale și a celor referitoare la gospodării, locuințe și clădiri va avea loc în perioada martie 2021 -mai 2022, astfel că acordarea zilei libere plătite de către angajatori pentru autorecenzarea salariaților se va putea face până cel mai târziu în luna mai a anului 2023.

În Nexus această zi liberă plătită va fi introdusă în pontaj ca o zi de tipul OLP Altele/Invoiri. Suma brută aferentă zilei plătite va fi inclusă în venitul brut și va fi calculată similar unei zile lucrate.

La data de 15 Martie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Operarea în Nexus a zilei libere plătite pentru autorecenzare prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Salarii şi modulul Salarii.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.3. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.3 | Nexus Media