Pentru firmele afectate direct de restrictiile impuse prin ordonante militare si trebuie sa introduca salariatii in somaj tehnic trebuie sa opereze la contractele de munca (individual sau prin asistentul de suspendare contracte in bloc) suspendare contract de munca conform Art52Alin1LiteraC - In cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

La sincronizarea salariatilor pentru perioada respectiva vor aparea in pontaj tip de ore Somaj Tehnic.

Pentru perioada respectiva formula de calcul implicita din program calculeaza salariul conform 0.75 X salar negociat (conform zilelor de somaj tehnic).

In cazul in care se doreste plafonarea acestei sume la maxim 0.75 X salariul mediu brut pe tara se poate folosi formula de mai jos:

SELECT @retval=CASE WHEN b.ore_st > 0 AND f.som_th_sub=1 THEN ROUND(dbo.minim(b.sal_neg , ISNULL(p.sal_med,0)) * 0.75, 0) / (@ore_lun/8) * (b.ore_st / b.ore_norm)
WHEN b.ore_st > 0 AND f.som_th_sub=0 THEN (sal_neg*ore_st*8*0.75)/(@ore_lun*ore_norm)
ELSE 0 END
FROM blc b
INNER JOIN form_lcr f ON b.pl_form = f.pct_lcr AND b.id_form = f.id
LEFT JOIN par_sal p ON p.perioada = LEFT(b.anluna,4) +'-'+RIGHT(b.anluna,2)
WHERE b.anluna=@anluna AND b.pct_lcr=@pl_blc AND b.id=@id_blc

Atentie! Modifcarea formulei pentru Salariul pentru ore in somaj tehnic se face pentru fiecare tip de metoda in parte:

 • PerAdm
 • DirPro
 • PerAux
 • IndPro


  La data de 25 Martie 2020 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Operare suspendare pentru somaj tehnic in Nexus Salarii prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Salarii şi modulul Salarii.

  Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul urmatoare. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

  Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

  | v. urmatoare | Nexus Media