Începând cu versiunea 21.9.20 vor exista noi posibilități de configurare a ferestrelor de editare a modulelor din aplicația NexusERP

Pentru a acoperi necesitatea operării documentelor în Nexus ERP de către operatori cu diferite niveluri de pregătire, dar și pentru a face operarea în general a documentelor mai simplă și mai sigură, am creat posibilitatea de a defini mai multe formate pentru fereastra de editare a documentelor.

Pentru fiecare format de fereastră se pot selecta utilizatorii sau grupurile de utilizatori care îl vor putea utiliza. Mai mult decât atât, prin marcarea acestuia ca [Fereastra utilizată implicit], respectivii utilizatori nu vor mai avea acces la fereastra de bază pentru editarea documentelor, deschiderea documentelor realizandu-se prin intermediul ferestrei implicite setate pe utilizatori. Se poate obține astfel o limitare a drepturilor de vizualizare și modificare asupra anumitor câmpuri mai sensibile.
Acolo unde e posibil, recomandăm utilizarea acestei functionalități în strânsă relație cu definirea unor modele de document. Astfel se pot predefini valori pentru câmpurile ce vor fi ascunse sau blocate în fereastră.

Vom lua ca exemplu un operator de facturare fără cunoștinte de contabilitate, care va trebui să factureze doar marfă dintr-o anumită gestiune, atât către persoane fizice (factură cu bon fiscal) cât și către firme (factură cu chitanță).
Pentru un astfel de scenariu ar fi necesare:
1. Definirea unei ferestre de editare, marcate ca implicită pentru acest utilizator, în care se vor ascunde sau bloca toate câmpurile, mai puțin cele considerate necesare: Client, delegat, etc.
2. Definirea a 2 modele de document pe care se vor completa deja detalii ca: gestiunea, carnetul, bifa pentru bon fiscal, cont debitor, cont de marfa, etc.
3. Dacă este cazul, acordarea doar a dreptului de utilizare a ferestrei simplificate de căutare articol.

Observații:
1. Posibilitatea modificării ferestrei de bază rămane în continuare posibilă, cu limitarea dreptului de a modifica denumirea și lista de utilizatori. Ștergerea formatului customizat pentru fereastra de bază este echivalentă cu revenirea acesteia la setările inițiale.
2. Ștergerea unui format de fereastră utilizat într-un model de document nu este permisă.
3. Se pot declara liste de utilizatori sau grupuri de utilizatori atât pentru formatele de fereastră cat și pentru modelele de document. Dacă un utilizator are acces la un model de document dar nu și la fereastra asociată modelului, atunci acel utilizator nu va putea utiliza acel model de document!

La data de 23 Aprilie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Noi posibilități de configurare a ferestrelor de editare a modulelor din aplicația NexusERP prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.9.25. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.9.25 | Nexus Media