Pentru a rspunde cerintelor referitoare la intocmirea, listarea si incasarea facturilor proforma din modulul Comenzi de la clienti, in cazul documentelor in valuta, in fereastra de editare s-au introdus campurile: Curs valutar si Data proforma. Completarea campului Data proforma indica faptul ca documentul reprezinta o factura proforma dar are ca efect si blocarea cursului valutar utilizat la intocmirea facturii fiscale.
Astfel, pentru cazul unei comenzi in euro pentru care s-a trimis clientului factura proforma pentru plata, cu specificarea cursului valutar si a datei facturii proforma, sistemul va genera factura fiscala chiar la cursul specificat pe aceasta. Pentru comenzile fara data proforma facturarea se va face, ca si pana acum, utilizand cursul valutar valabil in data facturii.
Cursul valutar utilizat la intocmirea facturii poate fi tiparit pe factura. In acest scop, in cadrul asistentului de generare a facturii din comandă și la adăugarea în factură din comenzi am adăugat o opțiune pentru preluarea cursului valutar în observațiile de tipărit pe factura fiscală.
Pentru a permite tiparirea facturii proforma in lei, in raportul Comenzi clienți - Formular am adăugat următoarele câmpuri: Valoare (lei), Valoare cu TVA (lei), PU ieșire fara TVA (lei), PU iesire cu TVA (lei), Preț achizitie (lei), TVA (lei).

| v.21.10 | Nexus Media