Pentru un control mai strict asupra mesajelor e-mail trimise de sistemul NexusERP, in special in cazurile in care acelasi server este utilizat de catre mai multe companii, versiunea 23.4.81 vine cu unele modificari in configurarea conturilor SMTP si a rapoartelor, dupa cum urmeaza:

1. In modulul Conturi SMTP s-au adaugat campurile:


  • Societate - permite selectarea societatii ce va putea utiliza acel cont pentru trimiterea de e-mail-uri. Pentru conturile SMTP utilizate la modul general, de catre detinatorul serverului, se va alege din lista [Toate societatile].
  • Utilizatori - permite selectarea utilizatorilor cu drept de utilizare a acelui cont pentru trimiterea de e-mail-uri.

2. In fereastra de configurare a rapoartelor, in pagina General s-au adaugat campurile:

  • Expeditor - se va selecta contul SMTP utilizat pentru trimiterea raportului prin e-mail. In lista sunt afisate conturile SMTP eligibile pentru societatea curenta si pentru care utilizatorul logat are drept de utilizare. Valoarea default pentru acest camp este [Cont implicit SMTP], insemnand ca la trimiterea raportului se va selecta automat contul e-mail al utilizatorului (daca exista in modulul Conturi SMTP), respectiv contul setat in Instrumente->Setari generale->Expeditor email->Cont e-mail pentru societatea curenta.
  • Destinatar - lista de adrese e-mail destinatari, separate prin caracterul ";". In cazul unor rapoarte de tip formular (cum sunt: Factura de client, Avizul de insotire marfa, Fisa de client sau furnizor, etc.), campul permite specificarea, prin selectarea dintr-o lista, a unor variabile ce se vor inlocui automat, la executia raportului, cu valorile corespunzatoare din document. Exemple de astfel de variabile sunt: [Adresa email client], [Adresa email agent], etc.
  • CC - lista de adrese CC. Sunt disponibile aceleasi functionalitati ca si pentru campul Destinatar
  • BCC - lista de adrese BCC. Sunt disponibile aceleasi functionalitati ca si pentru campul Destinatar.


Atentie!
Dupa instalarea modificarilor va fi necesara interventia unui utilizator cu drept de administrare pentru configurarea corespunzatoare a conturilor SMTP. Procedura de actualizare seteaza toate conturile ca fiind valabile pentru [Toate societatile] si ofera drept de utilizare utilizatorului [admin] si utilizatorilor ce detin conturile respective de e-mail.

La data de 23 Ianuarie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Setari noi pentru trimiterea rapoartelor prin e-mail prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.4.81. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.4.81 | Nexus Media