Incepand cu versiunea 21.10, la crearea primului analitic pentru un cont din balanta de verificare, programul va face automat trecerea de la vechiul simbol, devenit sintetic, la analiticul sau. Modificarea se va face pentru anul in care a survenit schimbarea, in urmatoarele module: nomenclatorul de bunuri si servicii (pagina conturi), optiunile modulelor (doar daca modificarea s-a facut in anul curent calendaristic), Facturi furnizor (cont creditor), NIR (cont creditor), Bonuri de predare a productiei (cont creditor), Facturi clienti (cont debitor), Documente de casa si banca (cont corespondent), PV diferente inventar (cont chelt./imputare si cont tva).
Observatie: Similar acestei operatiuni se va face si trecerea inversa, de la analitic la sinteticul sau, in cazul stergerii ultimului analitic (prin aceasta devenind din sintetic analitic).
Un exemplu al utilizarii acestei facilitati ar fi dezvoltarea contului 401 pe analitice (401.1, 401.2, ...). La crearea lui 401.1 contul 401 devine sintetic. Modificarea va determina trecerea tuturor facturilor de furnizor din anul curent de pe 401 pe 401.1, dar si schimbarea contului corespondent de pe toate platile inregistrate pe 401 in anul curent.

| v.21.10 | Nexus Media