Legea nr. 296/2023 aduce modificări radicale Codului fiscal, iar printre acestea se numără și cele referitoare la cotele de TVA, care se aplică începand cu 1 ianuarie 2024.

Una dintre cele mai importante modificări este eliminarea alimentelor cu un conținut total de zahăr de minimum 10g/100 g produs, cu excepția cozonacului și biscuiților, din sfera cotei reduse de TVA de 5%. În cazul restaurantelor și fast food-urilor, acestea vor fi supuse fie cotei reduse de 9%, în cazul în care sunt servite în locație, fie cotei standard de 19%.

Pentru a acoperi această situație am modificat în aplicația Nexus ERP (v.23.21.137) câmpul "Produse cu TVA redusă" disponibil în fereastra de editare a unei clase de produse, în "Cota TVA redusă", care are acum 3 opțiuni:
- item gol - pentru cazul în care articolele din clasa respectivă aplică întotdeauna cota standard de TVA;
- 5 - se va precompleta automat la instalarea patch-ului, pentru clasele care au avut setată opțiunea "Produse cu TVA redusă";
- 9;

În acest mod se poate configura conform necesității cota de TVA care trebuie să se aplice la vânzarea din aplicatia Nexus Easy Retail a produselor care se servesc în locație.

La data de 5 Ianuarie 2024 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Modificare opțiune "Cota de TVA redusă" din modulul Clase bunuri și servicii prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Clase bunuri si servicii.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.21.137. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.21.137 | Nexus Media