Începând cu versiunea 22.7, în fereastra de editare a unei locații de vânzare din aplicația NexusERP, nu va mai fi disponibilă opțiunea "Locație utilizată exclusiv pentru livrari". În schimbul acesteia s-a introdus câmpul "Tipuri servire", care va permite selectarea uneia, sau a mai multor opțiuni: În locație, Livrare proprie, Livrare cu Glovo, Livrare cu Uber Eats, Livrare cu Tazz, Livrare cu TakeAway, Preluare client.
Pentru locațiile noi adăugarea, valoarea implicită va fi "În locatie". La instalarea update-ului 22.7, locațiilor existente până în prezent și marcate ca locații utilizate exclusiv pentru livrări li se vor asocia toate tipurile de servire, mai puțin "In locatie". Restul locațiilor vor avea selectate toate tipurile de servire disponibile. Trebuie mentionat faptul că, în cazul în care în nomenclatorul de parteneri nu sunt definiti partenerii cu codul fiscal aferent Glovo, Uber Eats, Tazz, TakeAway, atunci acestia nu vor fi auto-selectati în listă.

În aplicația NexusEasyRetail, interfeța Restaurant, dacă locația selectată are marcate mai multe tipuri de servire (spre ex: Livrare cu Glovo, Livrare cu Uber Eats, Livrare cu Tazz), atunci la click pe o masă, utilizatorul va fi redirecționat pe pagina cu bonurile, urmând ca acesta să aleagă încă de la început modul în care se înregistrează vânzarea, fără a mai fi necesară selectarea livratorului. În cazul în care este aleasă o singură opțiune de servire pe locație, atunci bonul se va crea automat la click pe masă, cu tipul de servire aferent.

Pentru tipul de interfața Fast Food, în cazul în care există marcate pe locație mai multe tipuri de servire, atunci utilizatorul va fi direcționat pe pagina cu "Alte documente", indepenedent de opțiunea "Document nou automat dupa validarea documentului". Aici vor fi afișate toate tipurile de servire disponibile, documentul nou operat urmând să fie inregistrat conform variantei alese.

Ulterior vom putea regăsi în modulul Bonuri fiscale modul în care a fost înregistrată vânzarea, atât în fereastra de vizualizare a modulului cât și pe rapoartele puse la dispoziție pentru modulele Bonuri fiscale și Vânzări retail.

Astfel, setarea pe articole a cotei reduse de tva, de 5%, s-a simplificat, aceasta aplicându-se pentru produsele care fac parte dintr-o clasă marcată cu "Produse cu TVA redus" și operate pe un bon cu tip servire "În locație", independent de calitatea de livrator a partenerului.

La data de 15 Iunie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Modificare mod înregistrare vânzare cu tva redus în aplicația NexusEasyRetail (Restaurant + FastFood) prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Locatii vanzare.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.6. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.7 | Nexus Media