Am modificat in Nexus Salarii fisierul .xml privind OUG 132 reducerea timpului de munca, generat pentru a fi importat pe platforma aici.gov.ro. Dupa multiple consultari cu mai multe Directii judetele de somaj, concluzia este ca nu exista indicatii general valabile despre cum se incarca sumele reprezentand Salariul negociat si Salariul realizat. Din aceste discutii reiese ca e important ca suma ceruta ca indemnizatie sa fie corect calculata si solicitata la rambursare. Au fost opinii ca salariul negociat este cel din contract, sau cel din contract proportional cu perioada de reducere timp munca, la fel salariul realizat ar fi total venituri din luna realizate inclusiv CO, CM, premii si alte sporuri sau doar salariul realizat strict in perioada de reducere fara CO, CM sau salariu negociat proportional cu orele lucrate din perioada de reducere. O nebunie! Pana apar precizari oficiale care sa se aplice unitar de catre toate Directiile judetene de somaj, am modificat in Nexus Salarii sa trimitem in platforma aici.gov.ro urmatoarele informatii: salariul negociat conform contract, indemnizatia calculata ca salariul de incadrare orar inmultit cu numarul de ore de reducere timp munca (75%) si la venitul realizat am luat toate veniturile realizate mai putin indemnizatia reducere timp munca calculata.

La data de 15 Ianuarie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Modificare fisiere pentru reducerea timpului de munca cf. OUG 132/2020 pentru import in formularele de pe platforma aici.gov.ro prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Salarii şi modulul Salarii.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.1. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.1 | Nexus Media