Începând cu versiunea 21 am actualizat modul de calcul pentru salariile care au contracte de management sau de mandat si beneficiază de facilitățile fiscale stabilite pentru domeniul construcțiilor.
Conform cu Legea 296/2020-articolul I, punctele 97, 100 și 118, incepând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, si pentru persoanele care au contracte de management sau de mandat beneficiază de unele facilități fiscale stabilite pentru domeniul construcțiilor.
Este vorba de scutirea de plata contribuției la sănătate (CASS) și de plata redusă a contribuției la pensii (CAS),până acum exista o facilitate, pentru veniturile din aceste contracte, numai în privința scutirii de impozit pe venit.

Aceste facilități fiscale se aplică numai la partea de venit cuprinsă între 3.000 și 30.000 de lei brut, având în vedere că salariul minim brut diferențiat în construcții este de 3.000 de lei. Pentru tot ce depășește 30.000 de lei brut se datorează taxele salariale integrale.

La data de 2 Februarie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Modificare calcul salarii pentru persoanele care au contracte de management sau de mandat si beneficiază de facilitățile fiscale stabilite pentru domeniul construcțiilor prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Salarii şi modulul Salarii.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.03. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.03 | Nexus Media