Am modificat aplicatia NexusERP în contextul ordonanței de urgența nr. 106 din 30 iunie 2022 pentru susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină.
În perioada de aplicare a scheme de compensare (1 iulie-30 septembrie 2022), operatorii economici care comercializează benzină și motorină și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate. În acest interval este obligatorie evidențierea pe bon fiscal distinct a contravalorii carburantului comercializat și a reducerii de 0.5 lei/litru.

Pașii care trebuie efectuați în aplicatia NexusERP pentru a acorda si evidenția reducerea mai sus menționată, sunt :
- În modulul "Promotii", se crează o promotie cu denumirea "REDUCEREPRETOUG" (sau orice denumire care să evidențieze faptul că promoția face referire la ordonanța de urgență mentionată anterior), acțiune "Se ofera discount valoric unitar pe articol" și parametru 0.5;
- În modulul "Preturi de vânzare" se bifează promoția definită la pasul anterior, pe listele de preț pe care dorim să o aplicăm.
- În modulul "Aparate de marcat fiscale", în fereastra de editare a dispozitivului fiscal, se completează "Reduceri: @ReduceriPromo" în câmpul "Observații implicite pe bonul fiscal".

Astfel, la validarea unui bon fiscal care conține articole ce fac obiectul promoției mai sus mentionate, se va acorda discount de 0.5 lei/litru, urmând ca la tipărirea bonului fiscal să fie afișate în partea inferioară a bonului observațiile privind promoțiile aplicate și contravaloarea discountului acordat.

Completarea în câmpul de observații de pe aparatul de marcat fiscal a textului "Reduceri: @ReduceriPromo" este utilă și pentru alți operatori economici, sau alte tipuri de promoții, întrucat în acest mod sunt evidentiate pe bon toate promoțiile acordate clientului.

La data de 20 Iulie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Modalitate acordare discount 0.5 lei/litru pentru operatorii economici care comercializează combustibil prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Lite şi modulul Facturi la bonuri fiscale.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.10.59. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.10.59 | Nexus Media