In baza unui parteneriat cu METRO Cash&Carry Romania am dezvoltat o serie de instrumente pentru importul automat al catalogului de articole si al facturilor de intrare. Beneficiarii acestor facilitati sunt clientii METRO din franciza LaDoiPasi dar si ceilalti retaileri ce achizitioneaza marfa de la METRO.
O descriere a proiectului si un formular pentru activarea serviciului gasiti aici: https://nexuserp.ro/blog/integrare-api-metro.
Pentru a putea solicita activarea acestor facilitati trebuie indeplinite cateva conditii:
1. Pe serverul in cauza trebuie sa existe cel putin o licenta NexusERP sau Nexus Lite
2. Serverul trebuie sa fie actualizat la ultima versiune, avand contractul de actualizare achitat la zi
Configurarea serviciului si instruirea utilizatorilor se face exclusiv de catre consultantul Nexus ERP.

Dupa configurare si activarea finala a serviciilor, utilizarea efectiva a facilitatilor oferite de METRO presupune:
- In nomenclatorul de articole se deschide asistentul Activare articole din catalog METRO, in care se selecteaza articolele dorite pentru import. Aditional acestui asistent, in fereastra de adaugare a unui articol nou, la scanarea codului de bare se verifica existenta in catalogul METRO si se aduc automat denumirea, unitatea de masura, cota TVA si clasa. Pentru propunerea clasei sistemul verifica incadrarea articolelor deja existente aflate in aceeasi categorie din catalogul METRO. Utilizatorul poate modifica oricare dintre campuri inainte de a salva.
- In modulul Facturi furnizori se deschide asistentul de Import facturi METRO. La cautare sunt aduse facturile noi. In partea de jos, pentru fiecare factura sunt aduse produsele, specificandu-se pentru fiecare modul in care s-au asociat cu produsele din Nexus si ce actiuni sunt necesare. La bifarea unui articol, daca acesta nu poate fi asociat in functie de cod EAN, se va deschide fereastra de selectie produs, unde utilizatorul poate adauga un nou articol sau alege un articol existent. In cazul fructelor si legumelor care nu au cod EAN utilizatorul va asocia manual un articol din Nexus. Asocierea va crea automat un cod echivalent iar la urmatorul import se va utiliza automat acea asociere.

La data de 28 Iulie 2021 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Integrare cu METRO pentru importul articolelor si a facturilor de intrare prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi furnizori.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.11. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.11 | Nexus Media