Pentru a facilita scrierea funcțiilor customizate, începând cu versiunea 23.15, în aplicația NexusERP se va pune la dispoziție un asistent nou de preluare rapidă în cadrul funcției a câmpurilor specifice modulelor existente în aplicație.
Astfel, în fereastra de adăugare/editare a unei funcții customizate din cadrul modulului Funcții customizate am inclus butonul Inserează câmp din baza de date, accesibil și prin apelarea de la tastatură a scurtăturii CTRL+F.
În fereastra care se va deschide se prezintă sub forma unui grid tabelele și câmpurile asociate modulului selectat.
Inserarea unui anumit câmp din baza de date în cadrul funcției configurate se va face după cum urmează:
1. Se va selecta modulul de referință;
2. Se va căuta informația dorită;
3. Se va poziționa cursorul în locul în care vrem să preluăm informația din baza de date (această operațiune poate fi facută și înainte de a deschide fereastra);
4. Se va da dublu-click pe linia din grid care conține câmpul dorit. În acest caz se va copia automat denumirea câmpului din baza de date în locul selectat la pasul 3.
Fereastra nu este blocantă, deci nu va împiedica scrierea sau operarea în cadrul aplicației NexusERP, ci va rămâne în prim-plan atât timp cât utilizatorul consideră că este necesară pentru editarea funcției.

La data de 11 August 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Info câmpuri pentru editarea funcțiilor customizate prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Functii customizate.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.15. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.15 | Nexus Media