S-a introdus in aplicatia Nexus ERP (v.20.4.9), in modulul Stocuri la terti, raportul "Registrul bunurilor transferate", conform prevederilor cuprinse in Ordonanța Guvernului 6/2020, publicată in 31.01.2020 în Monitorul Oficial. Astfel, se considera ca trimiterea stocurilor la dispoziția clientului in momentul expedierii sau transportului bunurilor către depozitul situat într-un alt stat membru al Uniunii Europene nu are loc o livrare intracomunitară în statul membru de plecare a bunurilor, respectiv o achiziție intracomunitară în statul membru în care sosesc bunurile în stoc.

Totodată, se consideră că numai în momentul în care are loc transferul dreptului de a dispune de bunuri către cumpărător are loc o livrare intracomunitară scutită în statul membru de plecare a bunurilor și o achiziție intracomunitară impozabilă în statul membru în care se află stocul de bunuri. Acest lucru trebuie să se întâmple în maximum 12 luni de la sosirea bunurilor.

Furnizorul și cumpărătorul sunt obligați să țină un registru al bunurilor transferate în cadrul regimului de stocuri la dispoziția clientului.

Informatiile din Registrul bunurilor transferate trebuie declarate in declaratia recapitulativa D390. Conform noilor reglementari pentru aplicarea scutirii de tva la livrarile intracomunitare conditia de baza este depunerea și completarea corectă a declarației recapitulative D390.

Raportul "Registrul bunurilor transferate" este derivat din raportul "Registru stoc" si este disponibil pentru listare in lista rapoartelor salvate ca model.

| v.20.4.9 | Nexus Media