Începând cu versiunea 22.6 în aplicația NexusERP am creat posibilitatea de a importa automat extrasele de cont emise de Patria Bank, utilizând serviciul API pus la dispoziție de către aceasta. Acest serviciu permite citirea tranzactiilor efectuate pe un cont specificand perioada dorita.
Pentru activarea importului sunt necesare urmatoarele configurari:
1. Crearea unei functii customizate de tip "Prelucrare fisier import extras de cont". Aceasta va face interpretarea datelor intoarse de serviciul API. Pentru a veni în ajutorul clienților am inclus un model de funcție în modulul Funcții customizate.În cadrul acestei funcții am gestionat tranzacțiile uzuale, urmând ca utilizatorul să o adapteze conform necesităților.
1. Adaugarea unui mesaj EDI de tip import, specificand:
Format mesaj: "Extras cont - Patria Bank"
Protocol: "https"
Cale fisiere: "https://online.patriabank.ro/api/service/extrascont"
Masca fisiere: Contul IBAN pentru care se obtine extrasul de cont
Parola: Cheia primita de la reprezentantul bancii
Perioada: Perioada pentru care se returnează tranzacțiile (calculata ca numar de zile pana la ziua anterioara importului)
Functie customizata: Functia utilizata pentru interpretarea datelor. (optionala)

2. In Instrumente -> Activitati programate se creaza o programare căreia să i se asocieze un mesaj EDI de tip Import Extrase.

Importul efectiv se va face prin asistentul de Import extrase din modulul Banca în lei. In cazul in care functia customizata nu se specifica sau apare o eroare in timpul importului, datele raman in tabela buffer si pot fi vizualizate si corectate prin completarea informațiile lipsă (de exemplu adaugarea contului IBAN al partenerului). Apoi se poate reîncerca importul datelor.


La data de 14 Iunie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Import extrase bancare Patria Bank prin intermediul serviciului API prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Banca in lei.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.6. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.6 | Nexus Media