Am implementat în aplicația NexusERP (v.22.6.50) trimiterea de mesaje prin intermediul ANAF către emitenții facturilor de furnizor, respectiv citirea acestora de către furnizori.

Pentru a transmite un mesaj către furnizor, mergem în modulul "Facturi furnizori", în fereastra de editare a facturii pentru care dorim să trimitem mesajul, și apăsăm butonul "Trimit mesaj în SPV către emitent", din Asistent. În fereastra care se va deschide, vom completa observațiile pe care dorim să le transmitem către emitentul facturii.

Ulterior, vom regăsi mesajul în modulul "Solicitari SPV ANAF", cu tip "MESAJ CUMPARATOR TRANSMIS", trimiterea efectivă către ANAF realizându-se prin intermediul butonului "Trimitere solicitari catre ANAF". Generarea unui id de solicitare marchează trimiterea cu succes a mesajului către ANAF.

În modulul "Mesaje SPV ANAF", la rularea asistentului "Descarcare raspunsuri e-Factura", se vor descărca mesajele procesate de ANAF, aferente facturilor, acestea fiind de două tipuri:
- MESAJ CUMPARATOR TRANSMIS - este mesaj aferent facturii de furnizor, trimis de către noi.
- MESAJ CUMPARATOR PRIMIT - este mesaj transmis de către client, cu referire la o factură emisă de noi.

Odată cu descărcarea mesajelor, se vor atașa atât la mesajul SPV cât și la factura de furnizor, respectiv de client aferente, și două atașamente (de tip xml), unul cu mesajul original și unul cu semnătura electronică a MF care marchează validarea mesajului de către ANAF.

La data de 11 Mai 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Implementare trimitere mesaje SPV către emitentul facturii de furnizor transmisa prin sistemul RO e-Factura prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.6.50. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.6.50 | Nexus Media