Începând cu data de 15.12.2023 conform OUG 115/2023 prin Sistemul RO e-Transport sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri.
Începând cu versiunea 23.21 am modificat aplicația Nexus ERP astfel încât să se genereze solicitari pentru obținerea codului UIT pentru facturile de client, avizele de însoțire marfă și comenzile de la furnizori care au completat unul din câmpurile Punct de trecere frontieră sau Vama.
Completarea unuia dintre cele două câmpuri ne indică faptul că este un transport internațional. Pentru transporturile internaționale nu se mai verifică condițiile referitoare la articolele cu risc, masa și valoarea acestora.

La data de 22 Decembrie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Generare solicitări eTransport pentru toate transporturile internaționale conform OUG 115/2023 prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi clienti.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.21. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.21 | Nexus Media