Începând cu versiunea 24.1 am adăugat următoarele funcționalități:
1. În setările modulului Facturi clienți am inclus o fereastră unde se pot configura setările pentru transmiterea facturilor în sistemul RO e-Factura:
a. Atașamente de trimis: Se selectează atașamente care se vor asocia fișierului .xml transmis în eFactura. (Ex: factura, certificat de garanție, certificat de conformitate, etc.). Partenerul care primește factura are posibilitatea de a vizualiza și descărca aceste fișiere.
b. Câmp denumire: Se selectează câmpurile care vor fi transmise în sectiunea privind Denumirea articolului în sistemul RO eFactura. Denumire = denumirea articolului din nomenclator, Descriere = descrierea articolului din nomenclator, Denumire suplimentară = Denumirea suplimentară completată pe linia produsului din factură.
c. Tag dată expirare: Reprezintă semnificația datei de expirare transmisă în eFactura. Valoarea implicită este: BBD - Best before date.
d. Secțiune număr lot: Se selectează secțiune unde se transmite numărul de lot. Dacă nu se dorește trasnmiterea numărului de lot se poate alege opțiunea [Fără transmitere],
e. Utilizez Credit Note: Utilizare standard transmitere facturi storno in SPV. Bifat: Se va bifa daca se doreste transmiterea facturilor storno in SPV folosind standardul CN si tip factura = Nota de credit (cod 381) Debifat: Se va debifa daca se doreste transmiterea facturilor storno in SPV folosind standardul UBL si tip factura = Factura corectata (cod 384) Implicit: Bifat
f. Cumulare produse: Bifarea opțiunii transmite cumulat produsele în eFactura. Cumulare se realizează pe produs, cont, pret de vânzare, cotă tva, dată de expirare, număr de lot (dacă s-a optat pentru transmiterea acestuia) și denumire suplimentară (dacă s-a optat pentru transmiterea acesteia).

2. În setările modulului Facturi furnizori am inclus opțiune pentru importul atașamentelor asociate facturilor primite prin SPV.
3. În asistenții Import e-Factura din mesaje SPV, Import e-Factura din fișier local am inclus:
a. Meniu contextual (la click dreapta pe factură) pentru vizualizare Facturii înainte de a fi importată în sistem (opțiune disponibilă doar pentru facturile importate din SPV) și vizualizare atașamente (opțiune disponibilă doar dacă este activă opțiunea de import atașamente).
b. Buton Asociere multiplă: Produsul de pe o linie se poate copia pe mai multe linii care nu au produse asociate. Mod de lucru: Ne poziționam pe o înregistrare care are produs asociat, apelăm butonul de asociere multiplă și marcăm toate articolele pe care dorim să asociem articolul pe care suntem poziționați.

De retinut!
La importul facturilor in devize se va prelua cursul din data facturii.

La data de 16 Ianuarie 2024 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Funcționalități noi eFactura disponibile în NexusERP prin modificarea funcţionalităţilor existente în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi clienti.

Această modificare de funcţionalitate o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 24.1. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.24.1 | Nexus Media