Incepand cu versiunea 22.1, fisierele .txt din folderul Liste sunt inlocuite cu texte din modulul Texte predefinite.

Astfel, s-a renuntat la setarile: "Date din comanda.txt", "Date din factura.txt", "Text din imobilizari.txt" etc., acestea fiind inlocuite de setarea "Text inclus".
Textele incluse in setarea "Text inclus" sunt configurate in modulul Texte predefinte. Spre exemplu, pentru raportul Factura (interna), din modulul Facturi clienti am inclus textul "Observatii generale facturi clienti", asa cum se poate vedea in imaginea a 2-a.
Ca acest text sa apara doar pentru raportul Factura (interna), trebuie la "Clasificare" sa stabiliti denumire modulului, in cazul de fata este Facturi clienti, la "Format" trebuie sa alegeti optiunea HTML, iar la "Set date raport asociat", trebuie sa alegeti setul de date aferent modulului din care face parte raportul, "Sursa date formulare anexe la factura client".
Ca si continut pentru acest text, puteti sa utilizati textul din fisierul vechi factura.txt, insa, trebuie sa excludeti informatiile cu [DA]/[NU], lasand doar textul de care aveti nevoie si variabilele incluse intre simbolurile %% (ex. %AGENT%, %DATALIM%).
Pentru variabilele care afiseaza cursul unei valute trebuie sa utilizati: %CURS AICI_NUME_DEVIZ% si %TOTAL FACTURA AICI_NUME_DEVIZ% unde textul AICI_NUME_DEVIZ reprezinta numele devizului din modulul de devize.
Exemplu:
- denumirea devizului in modulul de valute este EURO atunci in cadrul textului introducem %CURS EURO% si %TOTAL FACTURA EURO%
- denumirea devizului in modulul de valute este DOLAR (USA) atunci in cadrul textului introducem %CURS DOLAR (USA)% si %TOTAL FACTURA DOLAR (USA)%.

La data de 7 Februarie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Fisierele .txt din folderul Liste sunt inlocuite cu texte din modulul Texte predefinite prin modificarea unui raport existent în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această modificare a raportului o veţi putea regăsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.1.0. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.1.0 | Nexus Media