Pentru optimizarea modului de inregistrare si stocare a log-urilor generate de serviciile Nexus ERP (API, Robonexy, Reports, EMAG, Agent, DeviceService), incepand cu versiunea 23.19 acestea se vor stoca exclusiv in fisiere aflate in folderul de instalare a fiecarui serviciu. Astfel se va degreva serverul SQL de tranzactiile necesare acestor operatiuni si se vor evita blocajele generate de stocarea log-urilor in baza de date.
Odata cu aceste modificari, pentru a facilita consultarea log-urilor serviciilor, am adaugat in Nexus ERP un nou modul: Instrumente -> Log servicii. Rolul acestuia este de a permite incarcarea in baza de date, la solicitarea unui utilizator, a log-urilor necesare pentru diagnoza unor situatii de eroare. Cand nu se mai considera necesare, acestea pot fi sterse din baza de date, eliberand spatiul ocupat.

Modulul va fi utilizat in modul urmator:

1. Se apasa butonul Solicita log. Acesta are rolul de a trimite, serviciului [Nexus Agent] corespunzator, o comanda pentru incarcarea, in baza de date, a log-ului serviciului dorit, pentru o anumita perioada. Finalizarea acestei operatii poate dura cateva minute si se desfasoara asincron, prin urmare, pentru afisarea datelor, va fi necesara apasarea butonului Refresh. Incarcarea datelor se va face incepand cu cele mai recente inregistrari si finalizand cu cele mai vechi.
Parametrii necesari pentru trimiterea solicitarii sunt:

 • Statie - Calculatorul pe care e instalat serviciul urmarit
 • Serviciu - Serviciul urmarit
 • De la data - data de inceput pentru evenimentele din log (necompletat inseamna nelimitat)
 • Pana la data - data de sfarsit pentru evenimentele din log (necompletat inseamna nelimitat)

  2. Se asteapta putin si se apasa Refresh pentru a aduce datele in interfata

  3. Daca e necesar, se apasa butonul Repeta solicitarea, pentru a repeta comanda anterioara, pastrand exact aceiasi parametri

  4. Dupa finalizarea analizei log-urilor, daca nu se impune pastrarea log-urilor, acestea pot fi sterse apasand butonul Sterge log. Parametrii necesari pentru stergere sunt: Statia, Serviciul si Data de sfarsit

  Modulul contine si un raport configurabil ce permite exportul in diferite formate de fisier (xls, pdf, etc.)

  La data de 16 Octombrie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Creare modul Log servicii prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

  Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul . Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

  Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

  | v. urmatoare | Nexus Media