Am introdus pe site-ul nexuserp.ro/ro-e-factura-convertor-din-xml-in-pdf convertor din e-Factura XML în PDF, aplicaţie web gratuită fără crearea unui cont de utilizator.

Aveți o factură în format e-Factura XML descărcată din platforma ANAF sau din altă aplicaţie? Doriţi să convertiţi factura în format PDF tipăribil sau în format JSON pentru transfer în alte aplicaţii?

nexuserp.ro ne oferă gratuit un astfel de convertor, care transformă fişierele de tip XML cu o structură validă e-Factura în fişiere PDF care pot fi ulterior vizualizate, arhivate şi/sau tipărite.

Cand ne este util un astfel de convertor pentru facturi?
Atunci cănd vom primi o factura în format XML de la un furnizor sau din SPV ANAF, vom dori bineînţeles să putem vizualiza acea factură într-un format clasic, uşor de citit şi tipăribil.

Cum vom proceda pentru a face o astfel de conversie?
Mai întâi, apăsăm pe butonul Încarcă XML şi vom selecta de pe disc un fişierul pe care dorim să-l convertim.
Trebuie sa avem în vedere că fişierul respectiv trebuie să aibă extensia XML şi să conţină o structură de date validă e-Factura.

În timpul conversiei, aplicaţia verifică existenţa codurilor fiscale ale celor doi parteneri, furnizorul şi clientul. Verificarea se face pe online prin serverul ANAF şi va aduce de acolo numerele de înregistrare în registrul comerţului al celor doi parteneri. Aceasta deoarece structura de date e-Factura nu conţine aceste informaţii.

Apăsăm butonul Factura PDF şi aşteptăm: crearea, descărcarea şi deschiderea PDF-ului. PDF-ul, se deschide automat dacă în prealabil am instalat pe calculatorul nostru, o aplicaţie cu care putem vizualiza documente, în format PDF.
În continuare, cum foarte bine cunoaştem, factura în format PDF o putem: vizualiza, imprima, arhiva electronic, trimite prin e-mail şi tot aşa mai departe.

Pe butonul Descarcă găsim opţiunea JSON pentru import. Vom putea deci, converti factura într-un format de date JSON, care se pretează perfect pentru importul de documente în diverse aplicaţii. Mai exact, vom putea obţine o factură într-un format simplu de importat în orice soft de contabilitate.

Butonul Trimite pe email ne va ajuta să trimitem factura convertită în PDF sau JSON către cei doi destinatari probabili: Furnizorul şi Clientul din factură.
Email-urile vor fi trimise de pe adresa no-reply@nexuserp.ro
Pentru cumparator, pe lângă adresa destinatarului, putem completa şi adresa expeditorului. În acest fel, chiar dacă email-ul a fost trimis de pe serverul nexuserp.ro, clientul, când va citi email-ul, va vedea la expeditor adresa completată de noi.

Butonul Goleşte date, resetează formularul aplicaţiei şi şterge toate datele salvate în local-storage.

Trebuie să avem în vedere că în procesul de conversie, nexuserp.ro nu salvează date pe propriul server, datele din facturi sunt salvate doar pe calculatorul nostru, mai exact în browser-ul web pe care-l folosim.

La data de 13 Iulie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Convertor e-Factura din XML în PDF prin modificarea site-ului existent pe platforma Nexus Media, produsul/licenţa Nexus ERP.

Aceast modificarea a site-ului o veţi regăsi în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.9. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.9 | Nexus Media