Am actualizat nomenclatorul de nivel studii personal conform ISCED (Clasificarea Internationala Standard a Educatiei).

ISCED 0 – Educatia timpurie
ISCED 1 – Invatamant primar
ISCED 2 – Invatamant gimnazial
ISCED 3 - Curs calificare
ISCED 3 - Scoala profesionala
ISCED 3 - Ucenici
ISCED 3 – Invatamant liceal
ISCED 4 – Invatamant postliceal
ISCED 5 – Invatamant superior de scurta durata
ISCED 6 – Licenta sau nivel echivalent
ISCED 7 – Master sau nivel echivalent
ISCED 8 – Doctorat sau nivel echivalent

Clasificarea Internationala Standard a Educatiei (ISCED) apartine Familiei Internationale a Natiunilor Unite a Clasificarilor Sociale şi Economice care se aplica in statistica in intreaga lume in scopul strangerii,culegerii si analizarii datelor comparabile la nivel national.

ISCED este clasificarea de referinta pentru organizarea programelor de invatamant si a calificarilor conexe pe domenii si niveluri educationale.

ISCED este un produs al unui acord international si adoptat formal de Conferinta Generala a statelor membre UNESCO.

ISCED este proiectat sa serveasca drept cadru pentru clasificarea activitatilor educationale, asa cum sunt definite in programe si a calificarilor care rezulta in categorii agreate international.

Conceptele şi defintţiile de baza ale ISCED sunt proiectate să fie acceptate international si sa cuprinda intreaga gama a sistemelor de invatamant.

Informatiile colectate in conformitate cu ISCED pot fi utilizate pentru alcatuirea de statistici referitoare la multiplele aspecte ale invăţământului, care sunt de interes pentru factorii de decizie si pentru alţi utilizatori de statistici de educatie la nivel international.

| v. urmatoare | Nexus Media