In cadrul modulului Preturi de vanzare s-a creat posibilitatea actualizarii automate a listelor de pret utilizand functii customizate. Aceasta functionalitate isi gaseste utilitatea in automatizarea proceselor de intretinere a listelor de pret, in special in cazurile in care acestea sunt calculate in functie de preturile furnizorilor, perioada sau alti factori, utilizand formule bine stabilite.
Exista 2 moduri in care aceste functii pot fi utilizate:
1. Actualizarea periodica a listelor de pret principale, caz in care se creaza o activitate programata de tip "Executie proceduri" cu procedura "Actualizare liste de pret cu functii customizate". Aceasta va evalua functia sincronizand lista de pret cu rezultatul intors de aceasta. Atentie! Sincronizarea va adauga , modifica sau chiar sterge inregistrari din lista de pret.
2. Actualizarea automata a listelor de pret derivate in functie de lista de pret principala, caz in care se pot scrie in functia customizata reguli personalizate prin care se face sincronizarea. Atentie! Specificarea unei functii customizate suprascrie procedura standard de sincronizare a listei de pret.
Observatie: Functia customizata se defineste cunoscand structura tabelelor corespunzatoare listelor de pret din baza de date si trebuie sa intoarca un tabel avand coloanele: pl_pr, id_pr, puv, puv_tva, pr_tva_o, pl_dev, id_dev, promo

La data de 15 Iulie 2022 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Actualizare automata a preturilor de vanzare prin functii customizate prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Preturi de vanzare.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 22.10. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.22.10 | Nexus Media