Cum să creştem simplu, rapid şi sigur rata de încasare a facturilor?

| ERP | 4125

Instrumente moderne de plată

Bineînţeles că soluţia de a ne creşte rata de încasare a facturilor nu este de a aduce noi sarcini echipei noastre de vânzări, ci de a integra în activitatea noastră curentă cât mai multe task-uri informatizate care folosesc la rândul lor instrumente moderne de plată, cum sunt cardurile bancare.


ContClient.ro pentru plata facturilor şi a comenzilor

Putem folosi aplicaţia web ContClient atât pentru încasarea facturilor, cât şi pentru încasarea comenzilor ferme. Comenzile ferme sunt automat văzute de clienţii noştri ca facturi proforma şi le vor putea plăti online.

Mai mult, plata online a unei facturi proforma (comenzi) va duce la emiterea automată a unei facturi fiscale în ERP, factură pe care clientul o va putea descărca imediat tot din ContClient. Tot automat, plata va fi operată în ERP şi repartizată asupra facturii plătite.

ContClient foloseşte serviciile oferite de procesatorul de plăţi cu cardul PLATIONLINE (https://plati.online/ sau https://plationline.ro/), iar noi pentru a folosi acest serviciu va trebui ca în prealabil să încheiem un contract cu PLATIONLINE.


ContClient.ro pentru plata facturilor prin link de plată

Pentru a extinde şi mai mult funcţionalitatea plăţilor online vom putem oferi clienţilor noştri inclusiv linkuri de plată.
Cum funcţionează un link de plată?
La accesarea link-ului respectiv, clientul nostru, va fi redirecţionat automat către procesatorul de plăţi unde va plăti factura asociată link-ului de plată.

1. Link-uri de plată transmise automat prin email

Dacă vom activa acest serviciu şi în paralel vom activa opţiunea de transmitere automată prin email a facturilor la validare, în email-ul transmis putem adăuga atât un buton cu un link de plată, cât şi un text configurabil prin care să ne invităm clientul să plătească factura.

2. Link-uri de plată direct în factura PDF

Putem activa un buton cu un link de plată care să fie conţinut în interiorul facturilor PDF transmise prin email la validare.
Clientul nostru primeşte factura prin email, deschide PDF-ul şi are posibilitatea să o plătească imediat cu cardul.

3. Link-uri de plată transmise prin Email, SMS, WhatsApp, Messenger

Link-uri de plată se pot obţine şi din ERP => modulul Facturi clienţi. După ce copiem un link putem sa-l transmitem către clientul vizat prin diverse aplicaţii: Email, SMS, WhatsApp, Messenger, etc.


ContClient.ro ca instrument de informare şi comunicare

Putem utiliza aplicaţia web ContClient ca un instrument online oferit clienţilor noştri pentru a-şi consulta, descărca şi tipări singuri facturile pe care le-am emis către ei. Tot de aici clienţii noştri vor avea acces pentru vizualizarea şi descărcarea a diverse alte documente şi rapoarte:

  • în funcţie de tipul nostru de activitate putem să le activăm accesul la documente cum ar fi: Facturi, Bonuri fiscale, Avize de însoţire, Plăţi, Comenzi, Contracte şi Liste de preţuri;
  • diverse rapoarte privind calitatea lor de client: Fişa client, Facturi emise şi Extras de cont;
  • dacă utilizăm Nexus CRM putem activa clienţilor noştri instrumentul Tichete de suport.
  • Toate documentele oferite (facturi, bonuri, avize, etc) pot fi descărcate atât în format PDF, cât şi în formate şi structuri de date (csv, xml, json) special formatate pentru importul în alte aplicaţii.
    De exemplu, clienţii noştri vor putea folosi un fişier de tip json pentru a importa în aplicaţiile lor toate facturile emise de noi.

    Avantajele principlale aduse de aceste instrumente online se regăsesc în degrevarea personalului nostru de acest tip de activităţi şi clienţi mai mulţumiţi deoarece cererile lor de informaţii sunt rezolvate instant şi nu trebuie să mai aştepte răspunsul unui operator prin telefon, email, etc.


    În concluzie, dacă vom opta să folosim aplicaţia web ContClient ne vom îmbunătăţi fluxul de încasări şi suplimentar vom putea oferi clienţilor noştri un instrument de tip Self-Service.
    ContClient este o aplicaţie web oferită în model Cloud şi care lucrează direct cu ERP-ul nostru prin Nexus API.





    TAG CLOUD

    Securitate ciberneticaGhid de securitateSolutii securitateERPNexusErpMacOSParallelsDesktopConcediuîngrijitorDigitalizareImmFonduri nerambursabileSGRReturoGarantieReturnare0.50 leiNexus ERPMonografie contabilaNote contabile SGRContabilitate SGRSistem garantie returMSPBitdefenderGravityZoneNexus MediaE-facturaFacturareANAFDosar contabilImpozitTaxeSgrSistem garantie returnareRegiuneaNordestCursuriGratuiteAvertizareNotificareConfigurabilProgramabilRetailPlata cardViva walletInstruireCursGratuitImplementareDigitalizareAutomatizarea proceselorOptimizare fluxuriImbunatatirea proceselorScalabilitate si flexibilitateMobilitateRegiuneNordEstStrategiiEvaluareOferta digitalizareInovatieComunicareCustomsoftBaseLinkerIntegrareIndicatori economiciIndicatori finanicariAnaliza economicaFacilitatiFiscaleContribuabiliSAF-TD406DeclaratiiE-FacturaE-TransportSoftware folositCumpărare software folositVânzare software folositCOTE TVATVA5%RESTAURATEMODIFICARE COTE TVADeductibilitateCheltuieliLimitata50%VehiculeImpozit profitScop personalPart-timeTimp partialSalariiNexyshopMagazine onlineMagazine virtualeTVAConversieEfacturaAnafEtransportTransferuriAvizeMagazin onlineEcommerceAgriculturaAlimentaraFinanciareAnuale2021SalarizareCalcul salariiTratamentFiscalSponsorizare2022PiataMuncaUcraineniTichete de masaTichete cadouTichete de cresaTichete culturaleTichete de vacantaSeminariiWebinarPrezentariVenituriImpozitareBon fiscalInventarCpvDividendeProfluoApiAfaceriBeneficiiAvantajeCloudHostingSaasRedeventeSalarizereSomaj tehnicSustinere economicaSaf-tD406SaftVanzareIncasarePlataSfaComenziHrZilieriRevisalSuspendareNorma partialaConstructiiServerSistem de operareWindows 10PontajLegislatieCod fiscalProfitPierdereContabilitateReevaluareImobilizariHotelConcediu odihnaCateringEchipamnte retailMetroEchipamente retail

    Programează o prezentare cu un consultant Nexus Media

    Doriți mai multe informații?