Model cerere de concediu de odihna

| Salarizare | 19627

Model de cerere de concediu de odihnă

Pentru a descărca faceţi click pe linkurile de mai jos.

Cerere-pentru-concediu-de-odihna.doc - Format editabil word (doc)
Cerere-pentru-concediu-de-odihna.pdf - Format tiparibil pdf


Informaţii utile legate de concediile de odihnă conform cu Legislaţia Muncii:

Potrivit legii, durata concediului de odihnă este de minimum 20 de zile lucrătoare, aceasta fiind stabilită prin contractul individual de muncă, în conformitate cu reglementările în vigoare și contractul colectiv de muncă aplicabil.

Concediul de odihnă se efectuează, potrivit Codului muncii, “în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanților salariaților, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârșitul anului calendaristic pentru anul următor”.

Prin grija angajatorului, în fiecare an calendaristic, concediul de odihnă se efectuează în perioada programată, până la sfârșitul anului pentru care se acordă.

El se poate efectua în întregime sau fracționat, cu condiția ca cel puțin una dintre fracțiuni să depășească 10 zile lucrătoare.

În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

Salariații care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare, persoanele cu handicap și tinerii în vârstă de până la 18 ani primesc cel puțin trei zile lucrătoare în plus la concediul de odihnă.

Perioadele de incapacitate temporară de muncă, concediul de maternitate, concediul de risc maternal și concediul pentru îngrijirea copilului bolnav sunt considerate perioade de activitate prestată, astfel că nu afectează durata concediului de odihnă.

Salariatul are dreptul la concediul de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să-l acorde într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.

Salariatele care urmează o procedura de fertilizare in vitro primesc în plus trei zile la concediul de odihnă.

Salariații care sunt încadrați în posturi cu fracțiuni de normă au dreptul la concediu de odihnă cu durata integrală.

Sărbătorile legale, precum și zilele libere plătite pentru evenimente familiale deosebite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.

Pentru perioada de concediu de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizație care reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din contractul individual de muncă (salariul de bază, indemnizațiile și sporurile permanente) din ultimele trei luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile. Ca excepție, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Utilizatorii aplicaţiilor Nexus îşi pot face cererile de concediu de odihnă în mod electronic utilizând atât aplicaţia mobilă Nexus HR Self Service, cât şi aplicaţia web Nexus Pontaje. Bineînţeles, pentru cei obişnuiţi cu cererile de concediu de odihnă pe hârtie îşi pot tipări din Nexus Salarii aceste rapoarte.




TAG CLOUD

EtvaEfacturaEtransportERPTvaPrecompletatVanzareSfaMagazin onlineErpDigitalizarePluxeeCard tichete de masaCard tichete cadouCard de vacantaCard tichete culturaIndicatori financiariAnaliza economicaIndicatori de performantaIndicatori productieDeclaratii fiscaleVector fiscalDeclaratia 394Declaratia 390Declaratia 112Declaratia saf-tAutomatizareIntegrareScalabilitateFlexibilitateSecuritateSpvAnafIntreprinzator privatSemnatura electronicaMfinanteNexusSuccesAfacereTicheteTichete masaTichete vacantaCard ticheteCard turistSodexoUp romaniaEdenredMonografie ticheteMonografie contabila ticheteHorecaRestauranteEficientaSyncapEcommerceMagazine onlineSecuritate ciberneticaGhid de securitateSolutii securitateMacOSParallelsDesktopConcediuîngrijitorImmFonduri nerambursabileSGRReturoGarantieReturnare0.50 leiNexus ERPMonografie contabilaNote contabile SGRContabilitate SGRSistem garantie returMSPBitdefenderGravityZoneNexus MediaE-facturaFacturareANAFDosar contabilImpozitTaxeSgrSistem garantie returnareRegiuneaNordestCursuriGratuiteAvertizareNotificareConfigurabilProgramabilRetailPlata cardViva walletInstruireCursGratuitImplementareDigitalizareAutomatizarea proceselorOptimizare fluxuriImbunatatirea proceselorScalabilitate si flexibilitateMobilitateRegiuneNordEstStrategiiEvaluareOferta digitalizareInovatieComunicareCustomsoftBaseLinkerIndicatori economiciIndicatori finanicariFacilitatiFiscaleContribuabiliSAF-TD406DeclaratiiE-FacturaE-TransportSoftware folositCumpărare software folositVânzare software folositCOTE TVATVA5%RESTAURATEMODIFICARE COTE TVADeductibilitateCheltuieliLimitata50%VehiculeImpozit profitScop personalPart-timeTimp partialSalariiNexyshopMagazine virtualeTVAConversieTransferuriAvizeAgriculturaAlimentaraFinanciareAnuale2021SalarizareCalcul salariiTratamentFiscalSponsorizare2022PiataMuncaUcraineniTichete de masaTichete cadouTichete de cresaTichete culturaleTichete de vacantaSeminariiWebinarPrezentariVenituriImpozitareBon fiscalInventarCpvDividendeProfluoApiAfaceriBeneficiiAvantajeCloudHostingSaasRedeventeSalarizereSomaj tehnicSustinere economicaSaf-tD406SaftIncasarePlataComenziHrZilieriRevisalSuspendareNorma partialaConstructiiServerSistem de operareWindows 10PontajLegislatieCod fiscalProfitPierdereContabilitateReevaluareImobilizariHotelConcediu odihnaCateringEchipamnte retailMetroEchipamente retail

Programează o prezentare cu un consultant Nexus Media

Doriți mai multe informații?