Ce facem pentru digitalizarea afacerii?

| Digitalizare | 1021

Așa cum am discutat în blogul De ce afacerea noastră are nevoie de digitalizare?, digitalizarea proceselor dvs. de afaceri poate aduce numeroase beneficii, inclusiv eficiență sporită, operațiuni simplificate, experiență îmbunătățită a clienților și o gestionare mai bună a datelor. Ca orice proces ce presupune schimbarea, digitalizarea afacerii trebuie să urmeze niște etape pentru a avea succes.
 
Iată câteva etape pentru ce vă vor ajuta în procesul de digitalizare:
 

Stabiliți obiective clare

Definiți-vă obiectivele și obiectivele pentru digitalizare. Identificați zonele specifice ale afacerii dvs. care pot beneficia de digitalizare și stabiliți ce rezultate sperați să obțineți.
Exemplu: Timpul în care se realizează livrarea bunurilor sau serviciilor nu este întocmai cu ce își dorește compania. Astfel, putem sa identificăm un mic flux de lucru:
  • Identificarea oportunității de vânzare
  • Vizita agentului pe teren
  • Realizarea comenzii și transmiterea către logistică
  • Preluarea și procesarea comenzii
  • Livrarea efectivă .
Un exemplu de obiectiv în cazul acestui flux de lucru ce poate fi atins prin digitalizare este scăderea numărului de etape din flux, implicit a timpului de răspuns al companiei la nevoia clientului.
 

Efectuați o evaluare a pregătirii digitale

Evaluați-vă infrastructura tehnologică actuală, resursele și abilitățile pentru a identifica eventualele lacune sau zone care necesită îmbunătățiri. Această evaluare vă va ajuta să înțelegeți dacă afacerea dvs. este pregătită pentru digitalizare și ce pași trebuie să luați.
Exemplu: Facem o scurtă identificare a resurselor pe care le avem la acest moment:
  • Toți agenții de vânzări au telefoane mobile smart și acces la internet mobil,
  • Depozitul are conexiune la internet și diverse dispozitive desktop, tableta, laptop, etc,
  • Majoritatea personalului are cunoștințe minime de operare a acestor dispositive,
  • Avem o aplicație software ce ne permite gestiunea stocurilor și o alta aplicație ce ne permite introducerea comenzilor.
 

Dezvoltați o strategie de digitalizare

Pe baza obiectivelor și evaluării dvs., creați un plan detaliat care să sublinieze modul în care veți implementa tehnologiile și procesele digitale. Luați în considerare factori precum bugetul, calendarul, resursele și riscurile potențiale.
Exemplu: Având în vedere obiectivul și resursele de mai sus, putem să identificăm o soluție IT ce ne permite sa scurtam fluxul, astfel, am putea avea o aplicație mobilă prin care se transmit comenzile direct de pe teren către depozit, având la baza informații comune între agenți si depozit stoc, preț, disponibilitatea produselor pentru livrare, etc.
 
După acești 3 pași, urmează demararea acțiunilor necesare:
 

Actualizați-vă infrastructura

Asigurați-vă că aveți hardware-ul, software-ul și infrastructura de rețea necesare pentru a sprijini digitalizarea. Acest lucru poate implica investiții în echipamente noi, modernizarea sistemelor IT sau utilizarea serviciilor IT.
 

Identificați instrumentele și tehnologiile digitale cheie

Cercetați și selectați instrumentele și tehnologiile digitale care se aliniază cu obiectivele dvs. și vă pot îmbunătăți procesele de afaceri. Acestea pot include sisteme de management al relațiilor cu clienții (CRM), instrumente de management de proiect, platforme de comunicare sau software de analiză a datelor.
 

Antrenează-ți forța de muncă

Oferă instruire și sprijin angajaților tăi pentru a-i ajuta să se adapteze la schimbările digitale. Acest lucru ar putea implica sesiuni de formare, ateliere de lucru sau angajarea de noi talente cu abilități digitale. Încurajează o cultură a învățării continue și a alfabetizării digitale în cadrul organizației tale.
 

Digitalizați-vă procesele

Incepeți să vă digitalizați procesele de afaceri, cum ar fi vânzările, marketingul, gestionarea stocurilor și asistența pentru clienți. Aceasta poate implica automatizarea sarcinilor, implementarea platformelor online, integrarea sistemelor și optimizarea fluxurilor de lucru.
 

Îmbunătățiți măsurile de securitate cibernetică

Pe măsură ce îmbrățișați digitalizarea, este esențial să acordați prioritate securității cibernetice. Implementați măsuri de securitate robuste pentru a vă proteja activele digitale, datele clienților și informațiile sensibile. Acestea pot include firewall-uri, software antivirus, criptare și programe de conștientizare a angajaților.
 

Monitorizați și măsurați rezultatele

Evaluați în mod regulat impactul digitalizării asupra afacerii dvs. Monitorizați indicatorii cheie de performanță (KPI), colectați date și analizați valorile pentru a evalua eficacitatea inițiativelor dvs. digitale. Utilizați aceste informații pentru a lua decizii în cunoștință de cauză și pentru a face ajustări după cum este necesar.
 
Îmbrățișați inovația și rămâneți agili: digitalizarea este un proces continuu, iar tehnologia evoluează rapid. Rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe, tehnologii emergente și cele mai bune practici din industrie. Căutați continuu oportunități de inovare și adaptați-vă strategia digitală în consecință.
 
Nu uitați, digitalizarea este o călătorie și este esențial să aveți un plan clar, să vă implicați angajații și să vă adaptați circumstanțelor în schimbare. Solicitați sfatul unui expert sau consultați consultanții cu experiență în digitalizarea proceselor.
 
În blog-ul www.nexuserp.ro/blog/la-ce-ne-ajuta-un-soft-erp-in-digitalizarea-afacerii vom evalua cum un sistem de tip ERP ne ajută să trecem prin toate punctele de mai sus.
 
Acest articol de blog a fost creat utilizând tehnologia, astfel prin intermediul Chat GPT4 oferit de Open AI s-au obținut informații ce au fost analizate, procesate și exprimate de mintea consultanților noștri 😊.
 


TAG CLOUD

NexusErpSuccesAfacereTicheteTichete masaTichete vacantaCard ticheteCard turistSodexoUp romaniaEdenredMonografie ticheteMonografie contabila ticheteHorecaRestauranteDigitalizareVanzareEficientaSyncapEcommerceMagazine onlineSecuritate ciberneticaGhid de securitateSolutii securitateERPMacOSParallelsDesktopConcediuîngrijitorImmFonduri nerambursabileSGRReturoGarantieReturnare0.50 leiNexus ERPMonografie contabilaNote contabile SGRContabilitate SGRSistem garantie returMSPBitdefenderGravityZoneNexus MediaE-facturaFacturareANAFDosar contabilImpozitTaxeSgrSistem garantie returnareRegiuneaNordestCursuriGratuiteAvertizareNotificareConfigurabilProgramabilRetailPlata cardViva walletInstruireCursGratuitImplementareDigitalizareAutomatizarea proceselorOptimizare fluxuriImbunatatirea proceselorScalabilitate si flexibilitateMobilitateRegiuneNordEstStrategiiEvaluareOferta digitalizareInovatieComunicareCustomsoftBaseLinkerIntegrareIndicatori economiciIndicatori finanicariAnaliza economicaFacilitatiFiscaleContribuabiliSAF-TD406DeclaratiiE-FacturaE-TransportSoftware folositCumpărare software folositVânzare software folositCOTE TVATVA5%RESTAURATEMODIFICARE COTE TVADeductibilitateCheltuieliLimitata50%VehiculeImpozit profitScop personalPart-timeTimp partialSalariiNexyshopMagazine virtualeTVAConversieEfacturaAnafEtransportTransferuriAvizeMagazin onlineAgriculturaAlimentaraFinanciareAnuale2021SalarizareCalcul salariiTratamentFiscalSponsorizare2022PiataMuncaUcraineniTichete de masaTichete cadouTichete de cresaTichete culturaleTichete de vacantaSeminariiWebinarPrezentariVenituriImpozitareBon fiscalInventarCpvDividendeProfluoApiAfaceriBeneficiiAvantajeCloudHostingSaasRedeventeSalarizereSomaj tehnicSustinere economicaSaf-tD406SaftIncasarePlataSfaComenziHrZilieriRevisalSuspendareNorma partialaConstructiiServerSistem de operareWindows 10PontajLegislatieCod fiscalProfitPierdereContabilitateReevaluareImobilizariHotelConcediu odihnaCateringEchipamnte retailMetroEchipamente retail

Programează o prezentare cu un consultant Nexus Media

Doriți mai multe informații?